woensdag 12 september 2012

Het rapport van Herenthout

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lichtte RTV afgelopen vrijdag onze gemeente door. Je kan de reportage hier bekijken.

Stefan Laenen van Gazet Van Antwerpen mocht zijn visie geven over het beleid van de afgelopen zes jaar en keek ook even vooruit naar 14 oktober. Hij nuanceerde ook zijn artikel van twee jaar geleden, waarin hij schreef dat Herenthout platzak zou zijn. “Journalisten overdrijven altijd een beetje”, bekende Laenen. ‘Het monument’ was deze keer trouwens niet verkleed als Mister Mini of een ander levend standbeeld.
Verder verkochten de kopstukken van de vijf partijen vooral verkiezingspraat. Eenheid en GBL vonden dat er veel was veranderd tijdens de voorbije legislatuur, sp.a, CD&V en N-VA - toch even wennen - vonden uiteraard van niet. De waarheid ligt ongetwijfeld ergens tussenin.
Gelukkig werd ook de mening van de burger in de straat gevraagd. Dat gebeurde tijdens de voorbije braderijdagen en de gemiddelde burger vond vooral dat er moet blijven gefeest worden!
Ondertussen zijn de meeste politieke fracties ook klaar met hun verkiezingslijsten. CD&V Herenthout presenteert op vrijdag 14 september haar kandidatenlijst in De Pastinaak. Bij de negentien kandidaten zijn er maar liefst elf die voor de eerste keer opkomen. CD&V kiest dus resoluut voor vernieuwing. Op de lijst staan tien vrouwen en negen mannen. Twee kandidaten zijn jonger dan dertig en vijf ouder dan vijfenvijftig.
Een dag na CD&V maakt ook Gemeentebelangen (GBL) haar kandidatenlijst bekend. De partij stelt haar lijst voor op zaterdag 15 september in de oude cafetaria van sporthal ’t Kapelleke. Burgemeester Roger Gabriëls verklapte in Gazet van Antwerpen al dat de jongste GBL-kandidaat 24 jaar jong is en de meest ervaren 72 jaar ... oud.

Geen opmerkingen: