maandag 10 september 2012

Warme Open Monumentendag

In heel Vlaanderen werd gisteren voor de 24ste keer Open Monumentendag georganiseerd. Met ‘Muziek, woord en beeld’ als leidraad stond deze editie in het teken van “cultuur met grote én kleine c”, zegt de organisatie. Vlaams minister van Cultuur Geert Bourgeois (N-VA) blikte dan weer vooruit naar de 25e editie van volgend jaar en stelt zich de vraag of een Monumentenweekend niet beter zou passen bij die feesteditie.

Aan Open Monumentendag namen dit jaar 196 steden en gemeenten deel. 450.000 tot 460.000 mensen bezochten 545 sites. Bezoekers konden ook kiezen uit een aanbod van 473 activiteiten.
Volgens de organisatie was er door het warme weer veel belangstelling voor buitenactiviteiten zoals fiets- en wandeltochten. Voor sommige bezoekers bleek het zelfs iets té warm te zijn, waardoor sommige openstellingen dan weer op minder belangstelling konden berekenen.
De Cultuurraad van Herenthout organiseerde dit jaar een uitstap naar Mechelen, waar de Salons Van Dijck — het pand werd pas voor de tweede maal opengesteld — en het Instituut voor Kunstambachten bezocht werden. Er stond ook een wandeling in het Mechelse dialect op het programma. Er waren een dertigtal deelnemers. Norbert Horemans van Heemkring Sandelyn: “Het was een geslaagde doch zeer warme dag.” (bron: belga)

Geen opmerkingen: