woensdag 24 oktober 2012

106

Martha Peeters (Bouwelse Steenweg) werd vandaag 106 jaar. De oudste inwoner van Herenthout vierde haar verjaardag met de familie. Ook RTV kwam op bezoek.

Met haar intussen overleden echtgenoot Fons Thijssen bracht Martha zes kinderen groot. Die zorgden op hun beurt voor 14 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen.
Hard werken en blijven ademen is haar levensmotto. Maar niet alleen die positieve ingesteldheid is de sleutel tot haar mooie en lange levenswandel. Martha heeft nog een ander geheim: elke morgen eet ze met veel goesting een lepeltje honing.
Met de hulp van haar kinderen trekt Martha zich nog steeds alleen uit slag in het huis waar ze heel haar leven lang gewoond heeft. Haar kinderen zijn dan ook best trots op hun moeder. “Ze heeft altijd hard gewerkt voor ons”, weet een zichtbaar emotionele Jeanne, de jongste dochter van Martha, op RTV. “Ik mag er niet aan denken dat we ze ooit zullen moeten afgeven.”
Maar deze 24e oktober was vooral een dag om te genieten. Op het menu stonden champagne en een rijk versierde taart. De Turkse buurvrouw trakteerde met een grote korf zelfgebakken Turkse koekjes.
Martha vond haar feestje alvast geslaagd. Op de vraag of ze het plezant vond, moest het feestvarken niet lang nadenken. “Da’s zeker”, antwoordde ze beslist. “En lekker d’erbij!”


(Foto: RTV)

Geen opmerkingen: