dinsdag 23 oktober 2012

350 liefhebbers van het donker

De Nacht van het Duister trok zaterdagavond zo’n 350 (geregistreerde) geïnteresseerden. Het Prinsenhof was dan ook dé ideale uitvalsbasis voor een geanimeerde wandeling door de Merodese Bossen, die door enkele plaatselijke verenigingen in mekaar was gestoken.

De wandelaars werden door uitbater Felix en de Cultuurraad ontvangen op de binnenkoer van de historische afspanning langs de Bevelse Steenweg. De buitenverlichting van Het Prinsenhof werd voor de gelegenheid vervangen door terraskaarsen. Een grote vuurkorf zorgde voor extra sfeer.
Aan het begin van het traject stond De Luchtballon met een tiental voeldozen. De deelnemers moesten evenwel geen beestjes knijpen, wel kastanjes, zagemeel, gedroogd gras, humus, enz. voelen.
Even verderop vertelde Ignace Ledegen namens het VOC over uilen. Er werden ook drie exemplaren uitgezet. Althans, dat was de bedoeling. Een ransuiltje van ongeveer een half jaar oud zag de uitwijzing echter niet zitten. Hij of zij zal het ongetwijfeld té goed gehad hebben in het opvangcentrum.
KVLV en Femma trakteerden aan de kantine van FC Valvecke met pompoensoep en broodjes. De Jeugdraad tenslotte had enkele raadsels in de bomen verstopt. Met behulp van pillampen en spiegeltjes konden de vraagstukken belicht en opgelost worden.

Geen opmerkingen: