zaterdag 6 oktober 2012

Vanessa Verstappen en Didi de Dodo

Vanessa Verstappen heeft een nieuw boek uit. De Antwerpse met Huirtuitse roots maakte de illustraties bij het kinderluisterboek ‘Didi de Dodo of Ei zonder Land’ van Dimitri Leue.

Vanessa Verstappen voorstellen is eigenlijk niet meer nodig. Maar toch ... Vanessa tekent naar verluidt onophoudelijk, en dat al sinds ze een potlood kan vasthouden. Op Sint-Lucas in Antwerpen vond ze haar biotoop en ze studeerde in 2008 af als master in de illustratieve vormgeving. Inspiratie vindt ze in haar verzameling oude kinderboeken, voorbijgangers op straat, mooie teksten, maar vooral haar eigen grenzeloze verbeelding.
Verstappen debuteerde in 2010 als illustrator met ‘Armandus de Zoveelste’, eveneens van Dimitri Leue. Ze maakte voor dit boek zestig klassieke houtsneden uit lindehout. Met haar debuut kaapte Vanessa in 2011 meteen drie prijzen weg: ze won een Boekenpluim, was laureate van ‘Goed voor druk 2011’ en mocht in het najaar een Zilveren Penseel ontvangen.
En nu is er ‘Didi de Dodo of Ei zonder Land’. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige jeugdtheatervoorstelling uit 2011. Het thema is biodiversiteit. Het verhaal gaat als volgt ... Scheepskok Wolfert is onderweg naar keizer Rudolf van Habsburg. Hij wil hem overtuigen om het op te nemen voor een vogel die met uitsterven bedreigd is, de dodo. Om de keizer te overtuigen heeft Wolfert er eentje meegenomen. Morris, de dodo, twijfelt of het allemaal wel iets zal uithalen ... Een ontroerend verhaal vol geloof en hoop.
De rest van het verhaal moeten jullie zelf maar horen, (voor)lezen óf zien. Bekende stemmen zijn die van Jonas Van Geel, Warre Borgmans, Pieter Embrechts en Janne Desmet. De muziek is van Benjamin Boutreur, Antoon Offeciers en Bart Voet. Kris Demey verzorgde de typografie; de heerlijke illustraties zijn van Vanessa.
Het boek is een uitgave van ARGUS i.s.m. uitgeverij Lannoo. De opbrengst gaat naar het ARGUS-bomenproject ‘Boom doet leven’.

‘Didi de Dodo of Ei zonder Land’ (ISBN: 9789401405188; gebonden; 32 pagina’s; Uitgeverij Lannoo) is verkrijgbaar vanaf 20 oktober. Tot dan kan je hier genieten van een voorintekenprijs. Je betaalt dan slechts 17 euro i.p.v. 19,99 euro/ex.

Geen opmerkingen: