zaterdag 6 oktober 2012

Neen tegen hondenpoep!

Het gemeentebestuur wil iets doen aan de hondenpoep die onze straten ontsiert. Met een postercampagne wil men de burger bewust maken van het probleem.

Elk Herenthouts gezin ontvangt via het gemeentelijk infoblad een affiche tegen hondenpoep. “We vragen dat iedereen die last heeft van het stinkende goedje zijn ongenoegen laat blijken door de affiche voor het raam te hangen. Wie bijkomende affiches wil om op ‘geurende’ plaatsen te hangen kan deze aanvragen bij de milieudienst”, aldus communicatieambtenaar Martine Lauwen.
De postercampagne is een vervolg op de ‘anti-drolactie’ van de ouderraad van de Luchtballon, die in 2011 het drolprobleem rond de school aankaartte. “Hondenpoep ligt echter over heel Herenthout verspreid. Daarom willen we deze actie uitbreiden en alle hondeneigenaars wijzen op hun verantwoordelijkheden.”
De oplossing voor het hondenpoepprobleem is simpel en vraagt enkel wat goede wil van diegenen die met hun viervoeter op stap gaan. “Door een plastic zakje mee te nemen kunnen ze onverwachte ‘verrassingen’ makkelijk in de vuilbak deponeren.”

Met vragen over de campagne of voor bijkomende affiches kan je terecht bij de milieudienst, T 014-50 78 44 of milieudienst@herenthout.be.


Geen opmerkingen: