vrijdag 5 oktober 2012

Vandalen bekladden N-VA affiches met homofobe slogans

Begin deze week werden affiches van N-VA-lijsttrekker Ben Verhaegen op verschillende plaatsen beklad met homofobe slogans. De partij heeft klacht neergelegd tegen onbekenden.

De deelname van N-VA aan de gemeenteraadsverkiezingen in Herenthout zorgt voor verhitte gemoederen. Vorige week werden bijvoorbeeld heel wat affiches van Verhaegen afgescheurd. “Nadat we hierop ludiek reageerden door een vuilzak te bevestigen aan de borden, zodat de vandalen hun afval tenminste milieuvriendelijk kwijt konden, gingen ze nog een stap verder”, vertelt N-VA-voorzitter Paul Verstrepen. “De affiches van Ben, die openlijk homoseksueel is, werden beklad met het woord ‘gay’ en voorzien van een varkenskop, horens, snorretjes en andere graffiti. We hebben klacht neergelegd tegen onbekenden en willen deze kans aangrijpen om te werken aan verdraagzaamheid in ons dorp.”
Ook voor Verhagen zelf was het even schrikken. “Ik wil oproepen tot een respectvolle campagne. Met N-VA staan we voor een open en verdraagzaam Herenthout. Met de komst van een gay-friendly café enkele jaren geleden moesten we de kans aangrijpen om te streven naar tolerantie. Ondertussen hebben we gevallen van fysiek geweld tegen holebi’s op ons eigen marktplein gezien en nu dit vandalisme. We weten dat Herenthout een beter dorp is dan dit doet uitschijnen. We zijn een dorp waar haat en pesten geen plaats hebben. Dat wordt dan ook mijn persoonlijke inzet.”

Geen opmerkingen: