vrijdag 5 oktober 2012

Zwerfvuilactie “jammer genoeg” een succes

Op 22 september ll. ruimden twintig vrijwilligers zwerfvuil op in onze gemeente. De actie kaderde in de opruimcampagne ‘Let’s do it! World’, waarbij miljoenen vrijwilligers in meer dan 94 landen de handen uit de mouwen steken om hun land één dag te bevrijden van zwerfvuil.

Onze zwerfvuilpeters en –meters kregen op 22 september de hulp van zes leden van de Gezinsbond. Hun actieterrein: Bevelse Steenweg, Nijlense Steenweg, Bouwelse Steenweg, Herentalse Steenweg en Itegemse Steenweg. Ook de pleintjes (Liefkenshoek, Boeyendaal ...) en het gemeentepark kwamen aan bod.
Op één voormiddag verzamelden de vrijwilligers een 60-tal vuilniszakken met zwerfvuil, samen met andere rommel. De vrijwilligers werden voor hun inspanningen beloond met koffie en koeken.
De zwerfvuilactie mag dan “jammer genoeg” een succes heten, toch heeft burgemeester Roger Gabriëls (GBL) zo zijn bedenkingen. Tijdens de voorstelling van de kandidatenlijst van zijn partij, opperde hij dat het concept van de zwerfvuilpeters en –meters mogelijk moet worden herbekeken. “We moeten oppassen dat we geen verkeerd signaal geven aan de bevolking. Misschien moeten we meer inzetten op sensibilisatie en niet de indruk wekken dat de peters en meters toch alle rommel opruimen.”

Geen opmerkingen: