donderdag 1 november 2012

45e groepstentoonstelling Kunstkring Toreke

Na een jaar van hard werken en flink wat creatief denkwerk staan de leden van Kunstkring Toreke weer klaar om hun nieuwste creaties aan het brede publiek te tonen. Gisteren werd in de Sint-Gummaruskerk hun 45e groepstentoonstelling officieel geopend door schepen van cultuur Stijn Raeymaekers.

“Voor elk van onze leden is die realisatie een persoonlijke zoektocht, een permanente uitdaging, een passie om op een creatieve manier een meerwaarde te geven aan het leven van elke dag”, wist Clara Jannsens. “Verschillende leden namen deel aan wedstrijden, vielen in de prijzen of werden geselecteerd om deel te nemen aan groots opgezette tentoonstellingen.”
Dat Kunstkring Toreke actief is op meerdere locaties, zowel binnen als buiten Herenthout, was ook schepen Stijn Raeymaekers niet ontgaan. “Jullie aandeel is niet meer weg te denken uit het Herenthoutse culturele landschap”, wist hij.
Namens de hele dorpsgemeenschap bedankte Raeymaekers de Herenthoutse kunstkring voor hun actieve ondersteuning van creatieve activiteiten in de verschillende basisscholen, de bibliotheek, de deelnames aan de Week van de Amateurkunsten en de medewerking aan de Roefeldag. “Ook wie het gemeentehuis de afgelopen jaren bezocht, kon niet naast of voorbij aan jullie afwisselende en gewaardeerde exposities. Met, dankzij en voor jullie, kon ik met plezier ook buiten onze gemeente vaststellen hoe jullie exposities sterk werden gewaardeerd, zo o.a. in Domein Hooidonk te Zandhoven, en van de oude Pastorij in Herselt, tot het gloednieuwe vrijetijdscentrum de Mixx.”

De tentoonstelling van Kunstkring Toreke is geopend op donderdag 1, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november 2012, telkens van 14 tot 18 uur. Luc Cromheecke, bekend van de stripreeksen Tom Carbon, Taco Zip, Roboboy en Plunk!, signeert op vrijdag 2 november tussen 14.30 en 16.30 uur zijn strips. Aanleiding van het bezoek is de recente inhuldiging van een bronzen beeldje van Plunk! in de gemeente Kapellen, dat werd gemaakt door Joris Peeters.


Foto: Joris Peeters.





Geen opmerkingen: