donderdag 1 november 2012

Strip2000 neemt ‘Jump’ van Charel Cambré over

Vorige maand kon je hier nog lezen dat Standaard Uitgeverij beslist had de ‘Jump’ van Charel Cambré stop te zetten. Vandaag kunnen we melden dat de populaire reeks wordt overgenomen door Strip2000, een jonge uitgeverij uit Eindhoven, die zich toelegt op humoristische strips van zowel Vlaamse als Nederlandse auteurs.

Strip2000 is de uitgever van onder meer de reeksen ‘Tom Carbon’ en ‘Biebel’, en nu dus ook ‘Jump’. Tekenaar Charel Cambré reageert opgelucht: “Ik beleef zelf enorm veel plezier aan het maken van de serie, het zou zonde zijn hiermee te moeten stoppen.”
Ook uitgever Peter van der Heijden is zeer positief over de overname van ‘Jump’. “Cambré is behalve een geweldige tekenaar ook een klasse verhalenverteller. In ons nog jonge humoristische fonds sluiten zijn strips naadloos aan. We zijn dan ook ongelofelijk blij en trots dat we deze reeks met Charel voortzetten.”
Vorige week verscheen bij Strip2000 alvast het eerste deel van een andere reeks van Charel Cambré, met als titel ‘Streetkids’. Deel 17 van ‘Jump’ staat gepland voor het najaar van 2013. Maar ook deel 18 zit al in de pijplijn. En dat wordt wel een heel speciale uitgave.
Naast de gewone editie verschijnt er van deel 18 ook een grote mecenasuitgave. Wie vooraf intekent voor deze luxe-editie, wordt via een tweemaandelijkse nieuwsbrief op de hoogte gehouden over de vorderingen rond het avontuur. Bij het reuzegrote album hoort ook een originele pagina van het verhaal.
Wie de speciale editie in huis wil halen, moet wel diep in de portemonnee tasten. Het album kost immers 599,00 euro. Hiertegenover staat wel dat het album in een zeer beperkte oplage van 30 exemplaren verschijnt.
De start van dit unieke project is gepland voor februari 2013. Elke twee maanden ontvang je als mecenas een update en in maart 2014 verschijnt het volledige album. Alle mecenassen worden ook uitgenodigd op een speciale ‘meet & greet’-avond waar ze dit zeer exclusieve en unieke album zullen ontvangen. (Bron: Strip Turnhout)

Geen opmerkingen: