zaterdag 17 november 2012

Herdenking 11 november

Ook in Herenthout werden op 11 november de slachtoffers van de beide wereldoorlogen herdacht. De fanfare blies ’s morgens verzamelen aan Café Lux. Vandaar ging het naar de kerk voor de traditionele herdenkingsviering.

Na de mis trokken de aanwezigen in colonne naar het monument van de onbekende soldaat op het Vredesplein voor een bloemenhuldiging en een moment van bezinning. Sprekers van dienst waren Juul Bouwen en burgemeester Roger Gabriëls.
De herdenking werd in de gemeentelijke feestzaal afgesloten met een aperitiefconcert. Sofie ‘Dee’ Dhondt, leerkracht jazz, pop & rock aan de muziekacademie van onze gemeente, zorgde voor de muzikale noot. De 30-jarige zangeres werd begeleid door Jan Wagemans aan de gloednieuwe vleugelpiano van de gemeente. Het tweetal bracht heerlijk achterovergeleunde versies van jazz-, pop-, en rockklassiekers. Passeerden de revue: The Beatles, Bob Dylan, Marvin Gaye en Michael Jackson. Zelfs Jessie J, Bruno Mars en Katy Perry kregen een forum.
Sofie is wat je noemt een creatieve duizendpoot. Haar belangrijkste job is die van MC in de Red & Blue. Daarnaast is ze nog met tal van andere projecten bezig. Vorig jaar stootte ze bijvoorbeeld door naar de tweede ronde van ‘The Voice van Vlaanderen’, waar ze in het team van koen Wauters zat. In 2010 won ze de wedstrijd ‘Gays Got Talent’ én maakte ze Alexandra Colen nat ... met een emmer water welteverstaan. Sofie is afkomstig uit Gent en woont momenteel in Sint-Niklaas. Jan werkte in het verleden al samen met Bibi van Sweet Coffee, Alana Dante en Eric Melaerts. Voilà: jullie zijn weer mee!

Setlist >>> 1. To Make You Feel My Love // 2. Human nature // 3. Hallelujah, I Love Her So // 4. If You Don’t Know Me By Now // 5. Fire Work // 6. Marry You // 7. Georgia On My Mind // 8. Price Tag // 9. Love Song // 10. My Way // 11. Come Together // 12. What’s Going On // 13. Billie Jean // 14. Summertime




Net als vorig jaar was er ook een afvaardiging aanwezig van de Allied Veterans MC Belgium, een motorclub voor militairen, ex-militairen en veteranen. Achteraf gingen zij graag op de foto met burgemeester Gabriëls.

Geen opmerkingen: