zondag 18 november 2012

SToetSTandbeeld

Met de stoetquiz in Ter Voncke (9/11) en de officiële opening van het carnavalsjaar 2013 in ’t Molenhuis (11/11), is het aftellen naar de jubileumeditie van de Herenthoutse carnavalsstoet pas écht begonnen. Eerstvolgende met rood aangestipte datum op de 11x11-kalender is zaterdag 8 december, met o.a. de aanstelling van Ronny Delen als Prins Carnaval 2013 en de onthulling van het SToetSTandbeeld.

Iedereen die geregeld langs de kerk passeert, heeft inmiddels al gemerkt dat het standbeeld meer dan in de steigers staat. De drie sokkels in grijze graniet werden vorig weekend stuk voor stuk gemonteerd door een vijftal leden van het stoetbestuur. Het beeld werd ontworpen door Herenthoutenaar Rik Van de Wouwer.
Maar Huirtuit zou Huirtuit niet zijn als er niet kan worden geroddeld. En er wordt geroddeld! Het stoetbestuur benadrukt daarom dat het SToetSTandbeeld, zowel wat kosten als uitvoering betreft, volledig ten laste is van de stoetkas. “Hiermee willen we repliek geven aan sommige kwatongen als zou de Herenthoutse belastingbetaler hierin moet bijdragen. Anderzijds mochten en mogen we rekenen op de logistieke steun van het gemeentebestuur in de praktische realisatie (aanleg funderingen, aanpassing openbare verlichting, enz.)”, klinkt het.

Geen opmerkingen: