woensdag 7 november 2012

Herenthoutenaar komt aan de kost als beroepsgamer

Hautekiet had het gisteren in zijn show op Radio 1 nog over internetverslaving. Mitch ‘Krepo’ Voorspoels moet daar eens flink mee lachen. De 22-jarige Herenthoutenaar verdient namelijk zijn kost met het spelen van computerspelletjes.

Mitch is onze enige e-sporter op internationaal topniveau. “E-sports staat voor elektronisch sporten. Gamen dus”, legt hij vandaag uit in Gazet Van Antwerpen. “Bij ons is die discipline nog een taboe, maar in de rest van de wereld is gamen immens populair.”
Krepo zag ondertussen al heel wat van die wereld. “In vier maanden tijd nam ik achttien vluchten. Woensdag vertrek ik weer vier weken naar Texas en Los Angeles”, vertelt Mitch, die eigenlijk maar één spel speelt. Dat spel heet ‘League of Legends’, een game met verschillende personages in een fantasywereld met wereldwijd zo’n dertig miljoen spelers.”
Zoals elke wereldster heeft ook Mitch een eigen fanpage. En daar staan best wel indrukwekkende beelden op. Een filmpje toont bijvoorbeeld hoe vijftienduizend Koreanen uit de bol gaan als Mitch en zijn team op een gigantisch festivalpodium verschijnen. “Het lijkt alsof ik een rockster ben”, lacht hij. “Na het spel willen fans met mij op het podium of vragen ze handtekeningen, soms urenlang. De uitzending van de wereldfinale lokte 8,5 miljoen kijkers.”

Geen opmerkingen: