donderdag 22 november 2012

Prins Michel ‘gekroond’ tot keizer

Michel Verwimp mag zich sinds zondag 11 november Keizer Michel I noemen. Michel was prins in 1988. Hij maakte in het verleden deel uit van de stoetgroepen de Klepkes en De Madeleintjes.

Door een communicatiefout binnen het bestuur van Peer Stoet viel de aanstelling op 11 november een beetje in het water. De Gilde van Peer Stoet (de vereniging van keizers en prinsen, eVER) vierde de heugelijke gebeurtenis dan maar op zaterdag 17 november in de kantine van FC Fiat, in aanwezigheid van vrienden en familie.
Michel zette als tienjarige zijn eerste stappen in de stoet. De ganse dag moest hij rondzeulen met een houten paardje. Een moeilijke opgave blijkbaar, want de jonge knaap zwoer nooit meer aan de stoet te zullen meedoen. De Chiro besliste daar later echter anders over. Met het gekende vervolg ...
Is keizer worden nu zo moeilijk? Niet echt. Je moet je enkel ongedwongen blijven inzetten voor het carnaval in Huirtuit. En ooit prins geweest zijn, natuurlijk. Na 25 jaar mag je dan een pluim bijsteken op je ... steek. Die steek verandert trouwens een beetje van kleur. Bij een prins heeft die een witte boord, bij een keizer een paarse. Het is zo een beetje als in het voetbal: vanaf het moment dat je in het paars speelt, speel je een reeks hoger. En ik heb het niet over den Beerschot.


Keizer Michel I bij enkele affiches uit 1988 ...


... en met zijn gezin.

Geen opmerkingen: