donderdag 13 december 2012

BK Curryworst Eten

Het verdwijnen van de jaarlijkse grootschalige geldinzamelingsactie, gekoppeld aan Studio Brussels Music For Life, heeft de Herenthoutse jeugdraad er niet van weerhouden ook dit jaar weer hun ‘Belgisch Kampioenschap Curryworst Eten’ te organiseren voor het goede doel. De ondertussen derde editie zal plaatsvinden op woensdag 19 december om 19 uur in het GOC Ter Voncke in Herenthout, en dit jaar ten voordele van de Make-A-Wish Foundation.

“Aan het concept werd zo goed als niets gewijzigd”, weet Martine Lauwen. “De tien deelnemers moeten nog steeds in vijftien minuten tijd zoveel mogelijk curryworsten verorberen, met één potje saus naar keuze (mayonaise, ketchup of tartaar) en één fles bronwater van één liter. De winnaar is diegene die de meeste curryworsten naar binnen heeft gespeeld en wordt dan voor minstens één jaar bekroond tot Kampioen van België in de discipline curryworsten eten.”
De toeschouwers en trouwe fans zullen ook dit jaar weer geld kunnen inzetten op hun favoriete menselijke eetmachine. Uit de achterban van de kersverse Belgisch kampioen zal door een onschuldige hand iemand uitgekozen worden die de hoofdprijs van de avond in de wacht sleept: een exclusieve ballonvaart. Na het officiële gedeelte volgt nog een knallende afterparty met zinderende beats van o.a. The Nasty DJ’s en Hypesquad.
Sta je bekend als de grootste eter van je omgeving, en wil je wel eens een gooi doen naar het huidige Belgische record van zestien curryworsten, stuur dan als de bliksem een mail naar bkcurryworsteten@gmail.com. Denk je dat (vr)eten niet zo je ding is, maar wil je wel de Make-A-Wish Foundation een hart onder de riem steken, kom dan zeker en vast supporteren en consumeren. Alle inkomsten, van de drankverkoop tot de financial support aan de deelnemers, gaan immers integraal naar het goede doel!

Geen opmerkingen: