vrijdag 21 december 2012

De Gier wint BK curryworst eten

Olivier ‘De Gier’ Ongenae draaide op het Belgisch kampioenschap negentien curryworsten naar binnen in een kwartier. Daarmee was de 22-jarige Herenthoutenaar de beste van de dertien deelnemers. De titel leverde hem naast eeuwige roem ook een beker op.

Voor de vrienden van de winnaar kwam de overwinning niet echt onverwacht. “We weten allemaal dat De Gier een heel goede eter is. We moesten hem alleen aanporren om te blijven doorgaan”, zeggen ze vandaag in Het Nieuwsblad.
Het BK curryworst eten werd al voor de derde keer georganiseerd door de Herenthoutse jeugdraad. Onder de dertien deelnemers ook Rik Nauwelaerts, de winaar van vorig jaar.
Het BK was zonder meer spannend omdat de favorieten elkaar geen duimbreed toegaven. Fel aangemoedigd door zijn supporters verorberde Ongenae een recordaantal van negentien worsten naar binnen, ééntje meer dan de uittredende kampioen Rik Nauwelaerts en drie meer dan Stijn Janssens. “Van de week in de frituur heb ik getraind met een vijftal worsten, vooral op snelheid, maar minder op hoeveelheid”, legt de winnaar zijn tactiek uit.
Het vorige record stond op zestien curryworsten, maar omdat de worsten die dit jaar werden geserveerd niet exact dezelfde afmetingen hebben, is aantallen vergelijken volgens de organisatoren niet helemaal correct. Belangrijk om te onthouden is dat het gaat om worsten van 70 gram per stuk.
Om de worsten wat vlotter naar binnen te werken kregen de deelnemers ook dit jaar één potje saus en één liter water. Je mag pas aan de volgende worst beginnen als de mond helemaal leeg is. De jury keek daar nauwlettend op toe. Wie moet braken, wordt onherroepelijk gediskwalificeerd.
Volgens Tamara Geeraerts, één van de twee vrouwelijke deelnemers, is het vooral een kwestie van maaginhoud. “In een halve minuut kan je gemakkelijk een curryworst opeten, maar doorgaan en alles binnen houden is de uitdaging.”

Geen opmerkingen: