donderdag 6 december 2012

Opbrengst Dag van de Burger verdeeld

Vorige week vrijdag werd in de gemeentelijke feestzaal de opbrengst van de jongste ‘Dag van de Burger’ verdeeld. De acht uitverkoren verenigingen die op 22 september meehielpen, kregen elk een cheque om de clubkas te spijzen.

De vernieuwde versie van het vroegere bal van de burgemeester werd al voor de zesde maal georganiseerd. Burgemeester Roger Gabriels kon naar eigen zeggen terugblikken op een geslaagde dag. “De namiddag met countrymuziek en linedancing werd verrassend een succes. Er waren zo’n tweehonderd aanwezigen. Ook de dansavond werd een gigantisch succes, met meer dan 600 aanwezigen en een schitterend optreden van Bobby Prins”, wist onze burgemeester. “In totaal werden zo’n 1.333 kaarten verkocht. De ontvangsten van de VIP-sponsors gingen iets naar omlaag.”
De totale opbrengst bedroeg dit jaar 11.285 euro. Die werd verdeeld onder de Herenthoutse brandweer, het Rode Kruis, LRV St.-Paulus, Judoclub Herenthout, W.T.C. Molenhuis, Chiro, de Landelijke Gilde en de Gilde van Peer Stoet. De verenigingen ontvingen voor hun inzet elk een cheque ter waarde van 1.350 euro.
Het Comité van de ‘Dag van de Burger’ maakte meteen ook bekend wie volgend jaar mag delen in de opbrengst. Naast de Herenthoutse brandweer en het Rode Kruis, zijn dat Badmintonclub ´t Heurtuits Dropke, voetbalclub S.U.S.T. Kempenlaan, St.-Vincentius, Koninklijke Fanfare Sint-Pieter, Femma en Volleybalclub Herenthout. De ‘Dag van de Burger’ vindt volgend jaar plaats op zaterdag 28 september 2013.

Geen opmerkingen: