zondag 27 januari 2013

Gelijk

Niet iedereen was gelukkig met ons berichtje over de heropening van Café De Kroon op de Markt. Getuige hiervan een stukje uit een reactie die wij in onze mailbox mochten ontvangen. The names have been changed to protect the innocent. Wat zeg ik: ze zijn zelfs helemaal weggelaten!


Het is zeer gemakkelijk commentaar te geven op mensen die verlangen dat iedereen zijn plichten kent en rekening houdt met de medemensen, zodat hun nachtrust kan verzekerd worden, als je zelf ver van al het lawaai vandaan woont. Wees gerust: we zijn niet de enigen die tegen het overtollige nachtlawaai zijn in de dorpskern, maar spijtig genoeg durft niet altijd iedereen voor zijn mening uitkomen.
Hopelijk hebben de nieuwe uitbaters een beetje fatsoen, zo niet zullen we er alles aan doen om gelijk te krijgen. En het overtollige lawaai te stoppen.

Het was natuurlijk helemaal niet onze bedoeling om iemand “op voorhand reeds slecht te maken bij de Herenthoutse bevolking”, zoals u ook schrijft. Mocht dit toch zo zijn overgekomen: bij dezen onze welgemeende excuses. Ach, wellicht was “rekening houden met” een betere woordkeuze geweest ... Maar sta ook eens even stil bij wat u zelf schrijft: “... zo niet zullen we er alles aan doen om gelijk te krijgen.”

Geen opmerkingen: