maandag 21 januari 2013

Herenthoutse sportlaureaten en kampioenen 2012

Afgelopen vrijdag werden in ’t Kapelleke de Herenthoutse sportlaureaten en kampioenen van 2012 gevierd. In een overvolle kantine mocht voorzitter Guy Gabriëls van de sportraad burgemeester Roger Gabriëls en kersvers schepen van sport Herman Dom verwelkomen.

De titel van sportman van het jaar ging naar ijshockeyer Jens Engelen. Hij won met zijn club HYC zowel het kampioenschap als de Beker van België. Bovendien werd hij in april met de nationale ploeg wereldkampioen in divisie IIB. In de finale, die werd gespeeld in het Bulgaarse Sofia, werd China geklopt met 8-5.
Veldrijdster Ellen Van Loy werd verkozen tot sportvrouw van het jaar. De 32-jarige Van Loy zit momenteel in de vorm van haar leven en werd in december provinciaal kampioen veldrijden. Vorige week eindigde ze trouwens tweede op het BK en gisteren nog werd ze in de wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Hoogerheide knap negende.
De dames van TC De Bergen werden gekroond tot sportploeg van het jaar. Zij wisten het afgelopen jaar de provinciale titel te behalen.
Jeugdsportvrouw werd Elise Helsen. Elise behaalde zowel op het BK als het VK Indoor een zilveren medaille in het kogelstoten.
Wie anders dan kickbokser Bono Harzé werd jeugdsportman?! Bono, die in oktober de kaap van 100 medailles rondde, werd o.a. wereldkampioen in Orlando (WKA) en Valkenburg (ISKA, semi- & light contact).
Theo Verhaegen van voetbalclub SUST Kempenlaan kreeg de trofee voor sportverdienste. LRV Herenthout kreeg een aandenken naar aanleiding van het 50-jarig bestaan.
Tussen de huldigingen door zorgden de duiveltjes van KFC Herenthout Turnkring ‘Blijf Jong’, dansschool Muses in Motion, de breakdancers van Bboy, de Jan Adriaenssen Voetbalopleiding en dansgroep Modaté (KU Leuven) voor enkele gesmaakte demonstraties.

Jeugdsportploeg
1. AGD Turnkring ‘Blijf Jong’ (artistieke gymnastiek)

Jeugdsportvrouw
1. Elise Helsen (kogelstoten)

Jeugdsportman
1. Bono Harzé (kickboksen)
2. Gilian Van Tichelt (atletiek)
3. Fille Geerts (kickboksen)

Sportploeg
1. Tennis Dames TC De Bergen (provinciaal kampioen)
2. Volleybal Heren Recreatief (kampioen)
3. Voetbalclub De Leeuwen (kampioen zondagvoormiddagcompetitie VOKLV)

Sportvrouw
1. Ellen Van Loy (veldrijden)
2. Nele Van Heugten (kleiduifschieten)

Sportman
1. Jens Engelen (ijshockey)
2. Bart Van Caeyzeele (verspringen)
3. Pieter Reynders (duatlon)

Trofee voor Sportverdienste: Theo Verhaegen

Geen opmerkingen: