woensdag 23 januari 2013

TC Matic en den toog van Zaal Lux

Zonder De Kreuners én Zaal Lux was er nooit sprake geweest van TC Matic. Dat is één van de opmerkelijke stellingen die Jan Delvaux en dj Bobby Ewing poneren in hun theaterprogramma ‘Belpop Bonanza’.

Walter Grootaers en Jan Van Eycken zijn er zeker van: TC Matic ontstond aan den toog van Zaal Lux! De Kreuners gaven op woensdag 16 april 1980 in de Lux een optreden naar aanleiding van de release van hun debuutsingle ‘Nummer 1’. Een en ander was een wederdienst omdat het plaatje werd gesponsord door de M.A.F. Brothers.
Omdat De Kreuners op dat moment amper vier eigen nummers hadden, nodigden ze een aantal gasten uit waarmee ze covers van The Kinks brachten. Naast Ludo Mariman, Big Bill, Rick Tubbax en Nick Tesco van The Members, waren ook Arno Hintjens en Jean-Marie Aerts van de partij. Na het concert raakten Arno en Jean-Marie aan de praat en werd de basis van TC Matic gelegd.
Arno had op dat moment Tjens Couter (Band) al vaarwel gezegd. Dat gebeurde volgens de legende na een optreden van de post-punkgroep Wire in diezelfde Lux ...

Belpop Bonanza in de buurt
Vrijdag 8 maart 2013 // CC De Mol in Lier // Tickets: 03-488 06 79
Vrijdag 26 april // CC Zwaeneberg in Heist-op-den-Berg // Tickets 015-25 07 70
Zaterdag 27 april // De Warande in Turnhout // Tickets, 014-41 69 91

Geen opmerkingen: