vrijdag 11 januari 2013

Vin(d)-centjesdag goed voor 2.500 euro

De Herenthoutse afdeling van de Gezinsbond verzamelde eind oktober 2.500 euro op hun Vin(d)-centjesdag. Afgelopen maandag mocht Maria Dockx, de verantwoordelijke van de Sint-Vincentiusvereniging, de cheque in ontvangst nemen.

Het idee om iets te doen voor gezinnen die het niet zo breed hebben, kon op heel wat steun rekenen. Gemeentebestuur, GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking), Muziekacademie Herenthout, djembégroep Hakuna Matata, Kinderdisco DJ Chellebration en springkastelen F.Lodder: iedereen bood spontaan zijn of haar medewerking aan. Samen met een handvol creatievelingen die zorgden voor alle koopwaar in het winkeltje, de schminksters en alle werkers in en rond de keuken én achter en voor den toog, werd ‘Vin(d)-centjesdag’ een geslaagde onderneming. Op de site van de Gezinsbond vind je leuke foto's van dag.

Sint-Vincentius helpt de minderbedeelden. In Herenthout bestaat de vereniging sinds 1865. Met de vele officiële voorzieningen op sociaal en maatschappelijk vlak wordt wel eens verondersteld dat een vereniging zoals Vincentius niet meer nodig is. Niet waar dus. Er is ook in Herenthout veel onzichtbare nood waaraan Vincentius tracht te verhelpen, zowel moreel als financieel, én in alle discretie.

Geen opmerkingen: