vrijdag 18 januari 2013

Win met Peer Stoet

Na de poëziewedstrijd, de stoetquiz en de affichewedstrijd, krijgen de Huirtuiteneiren nog één kans om met hun naam in de geschiedenisboeken van Peer Stoet opgenomen te worden. Bezoekers aan de overzichtstentoonstelling rond het carnaval, die momenteel in de Sint-Gummaruskerk loopt, kunnen een mooie prijs winnen.

De opening van de stoettentoonstelling was afgelopen zondag het sluitstuk van het drieledige feestweekend naar aanleiding van 121 jaar carnaval in Herenthout. Stoetarchivaris André Cambré bracht daarvoor heel wat foto’s, krantenartikels en affiches uit de oude doos bij elkaar.
De Herenthoutse carnavalsvereniging mag overigens terugblikken op een geslaagd weekend. De eerste ‘Dag van de Stoeter’ was met meer dan zevenhonderd aanwezigen zonder meer een succes. Peer Stoet trakteerde zaterdag al haar stoeters op hapjes en drank, heel veel drank. De belangstelling voor de feestzitting op zondag bleef dan weer onder de verwachtingen.

De expo rond 121 jaar stoet blijft lopen tot 24 februari en is toegankelijk op zaterdag (14 tot 20 uur), zondag (11 tot 20 uur) en op afspraak (014-51 76 94). De deelnemingsformulieren voor de wedstrijd liggen op u te wachten aan de inkom.


Striptekenaar Charel Cambré, burgemeester Roger Gabriëls, Maria Dockx (Sint-Vincentius) en Prins Chris II (Foto: Toon Gijbels)


Beeldhouwer Rik Van de Wouwer (Foto: Toon Gijbels)

Geen opmerkingen: