zondag 10 februari 2013

Containerpark wordt uitgebreid en gemoderniseerd

Het containerpark langs de Pauwelstraat wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Na de werken zal de oppervlakte verdubbeld zijn.

De plannen voorzien een betalende en een niet-betalende zone. Betalende fracties zullen in de toekomst per gewicht worden aangerekend. Daarom worden er twee weegbruggen geplaatst.
Het einde van de werken is voorzien in het najaar 2013. Tijdens de werken zal het containerpark geopend blijven, maar op een kleinere ruimte ingericht worden. Daarom worden er enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd: tuinafval en snoeihout zullen in een container moeten worden gelost en voor glazen flessen en bokalen worden glasbollen geplaatst. Omwille van de beperkte oppervlakte is er tijdens de werken ook geen hakselhout verkrijgbaar. De tarieven blijven wel ongewijzigd.
Het vernieuwde containerpark biedt ongetwijfeld een oplossing voor de sluikstorter die lelijk huishoudt in het Lysengoor, een karrenspoor tussen Heikant en de Doornstraat. Een paar weken geleden liet hij er een toilet achter. Nu ligt de landweg bezaaid met blikjes bier en energiedrank. Foei!

Geen opmerkingen: