vrijdag 15 februari 2013

Herenthoutse vrouw komt om bij ongeval in Lier

Een 81-jarige vrouw uit de Gelderstraat is woensdagnamiddag om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Lierse Ring met de Mechelse Steenweg. De vrouw zat bij haar man in de auto toen ze werden aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd maar alle hulp kwam te laat.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vijf. Een bejaard koppel uit Herenthout wou met hun Mitsubishu Lancer op de Ring afdraaien richting Mechelse Steenweg. Het voertuig werd echter in de flank aangereden door een bestelwagen die richting Nijlen reed. De klap was bijzonder hard. De personenauto werd weggeslingerd en kwam tegen de verkeerslichten tot stilstand.
Brandweer, ziekenwagens en een medisch urgentieteam snelden ter plaatse om zich over de slachtoffers te ontfermen. De toestand van de 81-jarige Maria V. was zeer zorgwekkend. Ze werd door de brandweer uit de wagen gehaald en moest ter plaatse gereanimeerd worden. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het Heilig-Hartziekenhuis maar overleed daar kort na aankomst.
De echtgenoot van de vrouw, de 86-jarige Louis L., raakte lichtgewond bij de klap en werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. De man was bovendien in shock, net als de bestuurder van de bestelwagen. Hij had de bestelwagen even voordien bij een vriend geleend om een klus uit te voeren.
Door het ongeval was het kruispunt van de Ring met de Mechelse Steenweg een tijdlang versperd en dat veroorzaakte in volle avondspits een flinke file en verkeerschaos in alle richtingen. Het verkeer dat vanuit Lier kwam kon de Ring niet oversteken richting Duffel. De politie leidde het verkeer plaatselijk om en raadde automobilisten aan om Lier via de Waverse Steenweg in en uit te rijden. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de juiste omstandigheden van de klap te onderzoeken. Omstreeks half zeven was de rijbaan grotendeels weer vrij.
Politie en parket zijn op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij mogen zich melden bij de politie van Lier op 03-491 44 00. (Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: