woensdag 20 maart 2013

Herenthoutenaar stalkt gemeentepersoneel

Herenthoutenaar Jan J. riskeert een gevangenisstraf van een jaar omdat hij jarenlang gemeentepersoneel zou hebben lastiggevallen. Naar verluidt kan de man het niet verkroppen dat de ouderlijke woonst aan de Bouwelse Steenweg onteigend werd om de achterliggende brandweerkazerne beter bereikbaar te maken.

De advocate van gemeentesecretaris Annick Van Leemput stelde zich burgerlijke partij in het dossier. Tussen 2006 en 2011 heeft J. de secretaris herhaaldelijk lastiggevallen. Hij kwam langs op kantoor, pestte haar met telefoontjes en zocht boel op straat. “Ik heb hem zelfs twee keer moeten buitenzetten”, zegt een kordate burgemeester Roger Gabriëls (GBL) vandaag in Gazet Van Antwerpen.
De man viel ook andere personeelsleden lastig. Niets of niemand was hem heilig: politie, OCMW-personeel, een poetshulp, een maatschappelijk helpster, een verzekeringsagent ... Hij beschuldigde hen van diefstal en dreigde er zelfs mee ‘vrienden op hen af te sturen’. Er zijn ook nog feiten van slagen en verwondingen.
Openbaar aanklaagster Patti Broeckx was formeel. “Het is de jongste tijd wel geminderd, maar het mag stilaan echt ophouden. Het is duidelijk dat er sprake is van een stoornis. We vorderen een strenge straf van een jaar.”
De stalker liet verstek gaan op de rechtbank, maar stuurde wel zijn advocaat. Volgens de verdediging is er evenwel sprake van stemmingmakerij. “Heel wat mensen in het dossier kennen de man zelfs niet!”, aldus meester Tom Van Gestel, die wel toegaf dat een en ander als vervelend kan ervaren worden. Uitspraak volgt op 16 april.

Geen opmerkingen: