zaterdag 23 maart 2013

Jeugdboekenweek 2013 in de bib

Vorig weekend liep de Jeugdboekenweek af. Scholen, bibliotheken, cultuurcentra en boekhandels organiseerden samen tal van activiteiten rond het thema ‘Tijd’: auteurslezingen en voorleesmomenten, workshops, tentoonstellingen, boekenbeurzen en wedstrijden. Scholen kochten voor de gelegenheid ruim 8.000 boeken aan.

In onze bib kunnen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar nog tot 28 april deelnemen aan het leesproject van Stichting Lezen in het kader van de Jeugdboekenweek. En er is nóg meer!
Vanaf zaterdag 6 april tot en met zondag 5 mei kan je de bib de resultaten bekijken van de ‘Kunstzinnige actiedag’ rond ‘Een zee van tijd’ van 16 maart jl. Op de expo zie je de confrontatie van kunstwerkjes van kinderen uit de lagere scholen met het werk van leden van Kunstkring Toreke. Van woensdag 15 mei tot en met zondag 23 juni loopt in de bib een expo van de teken-, knutsel- en schrijfopdrachtjes van de kinderen uit de lagere scholen die deelnamen aan het leesproject. De tentoonstellingen zijn vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib en op afspraak. Wie de prijsvraag kan oplossen, maakt kans op een boek of een geschenk.
The Beats tenslotte zijn de winnaars geworden van de plaatselijke voorronde van de Regionale Bibquiz voor zesde leerjaren n.a.v. ‘Een zee van tijd’, een samenwerking met de Werkgroep Kempense Bibliotheken en de Herenthoutse Jeugdraad. Op de tweede plaats eindigden De Kiekes en De Brainstormers werden derde. Sanne Vandecruys, Brent Van Tichelt, Emily Elst en Erinn Peeters zullen op zondag 21 april de Herenthoutse kleuren verdedigen op de Regionale Finale in de sporthal van Laakdal. Succes!

Ook Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van tijd en vindt plaats op zondag 21 april 2013. Daarom werkt de Jeugdboekenweek samen met FARO, de organisator van Erfgoeddag. Zij hebben bij de boekentips op Jeugdboekenweek.be allerlei weetjes over tijd geschreven. De volgende Jeugdboekenweek vindt plaats van 15 tot 30 maart 2014 en heeft als thema ‘Gevaar!’.

Geen opmerkingen: