zondag 24 maart 2013

Roland & Bart Buls @ Torekensschool

Afgelopen woensdag schitterde Roland nog in de AB met Mauro. Een paar dagen eerder toverde hij samen met o.a. Bart Buls onze Sint-Gummaruskerk om tot een heuse blueskroeg. Enkel de sigarettenrook en de flessen Jack Daniel’s ontbraken. Wij stuurden onze man naar de kerk en hij kwam terug met volgend verslag ...

Met licht schaamrood op de wangen moeten we bekennen dat het enige tijd geleden was dat we Roland (****) nog live aan het werk zagen. 12 oktober 1979 om precies te zijn, dit in de Arenahal, concertzaal zaliger, te Deurne in het voorprogramma van eveneens zaliger Rory Gallagher.
Vier topmuzikanten — Martine Dries (zang en percussie), Roland (gitaar en zang), Bart Buls (gitaar en zang) en Nils De Caster (zang, steelgitaar, mandoline en viool) —, niet te veel gerepeteerd maar spelend op het gevoel, zetten een concert neer dat niet vlug zal vergeten worden. Opener was een klassieker van Bob Dylan ‘All Along the Watchtower’. Tussen de nummers door nam Roland uitgebreid de tijd om zijn Fender te stemmen. Uit respect voor het publiek verzekerde hij ons, niettegenstaande hij de gitaar gestémd had gekocht in 1964, dus net geen halve eeuw geleden.
Veder hoorden wij nummers van Blue Blot, John Hiatt (‘Perfectly Good Guitar’), Bruce Springsteen (‘The River’) en zong Roland zelfs nog een nummer in het Swahili. Dat de sfeer er goed in zat bij de muzikanten en het publiek bewees de lengte van het concert en de bisnummers. Wat verder in de straat waande men zich op The Oscars in Hollywood, wij waanden ons even in een blueskroeg in New Orleans! (bvl)

Op 20 april verschijnt het 25e album van Roland. Platenfirma EMI koppelde de grijze eminentie van de blues deze keer aan Mauro Pawlowski. De zanger/gitarist van dEUS is zowel producer als muzikant en haalde ook gasten als The Black Box Revelation in de studio. Wij zijn benieuwd ...

Gehoord & gezien >>> Bart Buls & Roland Unplugged, in de Sint-Gummaruskerk in Herenthout, op zaterdag 16 maart 2013

Meer foto’s vind je hier ...

Geen opmerkingen: