dinsdag 30 april 2013

KFC twee keer met Arsenal-score

KFC heeft zijn laatste twee thuiswedstrijden gewonnen met een Arsenal-score. Tegen Oostmalle en Massenhoven, de twee hekkensluiters van derde provinciale C, werd het telkens 1-0.

Tegen Oostmalle (zondag 21 april) had KFC een zware pak aan de dartele Ray Mensah. De kleine zwarte parel, die volgend jaar uitkomt voor Merksem SC, was gedurende de hele wedstrijd een gesel voor de Herenthoutse verdediging. Gelukkig hield de scheids de gele kaarten op zak. En gelukkig vergaten Mensah en zijn ploegmakkers af te werken. Zo ook toen de pocketvoetballer in minuut 35 zowat heel de verdediging oprolde, de bal achterwaarts legde en het daaropvolgende schot door Van Leemputte van de lijn werd geveegd. Hét sein voor KFC om wakker te worden. Luyten omspeelde in de 43e minuut de bezoekende doelman en rondde beheerst af: 1-0. In de tweede helft bleven de bezoekers kansen missen en redde doelman Geysen een paar keer de meubelen. Het bleef dan ook bij een gevleide 1-0.
Ook in de laatste thuiswedstrijd (zondag 28 april) schoten de bezoekers het beste uit de startblokken. Maar net als Oostmalle een week eerder, kon ook Massenhoven niet scoren. Gaandeweg herstelde KFC het evenwicht, maar doelpunten kwamen er niet. In de tweede helft was het opnieuw Massenhoven dat aanvankelijk het gevaarlijkst was, maar opnieuw kwam het niet tot scoren. Dat kon Herenthout na 70 minuten uiteindelijk wel. Ward Wouters schakelde zijn tegenstander uit en plaatste de bal in het dak van het doel (1-0). Herenthout hield stand en liet de bezoekers niet meer scoren. Na de wedstrijd was er nog een afterparty met discobar.
Nu woensdag 1 mei is er de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het veld van Oelegem. Na de wedstrijd kan je op de webstek van KFC stemmen voor de ‘gouden schoen’, een prijs voor de meeste verdienstelijke speler van het seizoen.