zondag 28 april 2013

VC Herenthout kiest voor eigen jeugd

VC Herenthout heeft vorig weekend afscheid genomen van de Liga B in het volleybal. In ’t Kapelleke werd met 2-3 verloren van VDK Gent. De eerste mannenploeg zet straks bewust een stap terug naar tweede divisie waar het de kaart van de eigen jeugd zal trekken. De economische crisis ligt aan de oorzaak.

Voor aanvang van de wedstrijd waren er bloemen van de club voor coach Van de Caveye van kampioen VDK Gent. Bij de thuisploeg waren er cadeaus voor hulpcoah Peter Bella en Jan Van Venckenray. De voorbije vier jaar maakte het tweetal het mooie weer bij VC, met als hoogtepunt de titel van vorig jaar in Liga B.
VC begon afgelopen zaterdag sterk aan de partij. Onder impuls van Jonas Merckx werd de kersverse kampioen op een 2-0 achterstand gezet: 25-23, 25-20. Toen diezelfde Merckx met een enkelblessure aan de kant moest, stak de invallersploeg van Gent een tandje bij: 16-25, 18-25. In de tie-break kon Herenthout niet meer verrassen: 10-25.
Pech dus voor Herenthout en Merckx, die volgend uitkomt voor Gent. Afscheidnemend trainer Jan Van Venckenray trekt naar Amigos Zoersel. Hans Vermeerbergen blijft bij VC Herenthout en wordt jeugdcoördinator.

Geen opmerkingen: