maandag 8 april 2013

Voetbaluitslagen (weekend van 7 april 2013)

KFC Herenthout heeft zaterdagavond een verdiend punt mee naar huis genomen uit Berlaar. Na 90 minuten stond een 2-2 score op het bord. Maar er zat ongetwijfeld meer in, want scheidsrechter Ahmed El Mahjoub keurde twee Herenthoutse doelpunten af.

De wedstrijd begon evenwichtig — beide ploegen hadden ongeveer evenveel balbezit — en echt grote kansen bleven uit in de beginfase. Tot op het moment dat een Balderse verdediger in de fout ging en een strafschop veroorzaakte. Joren Willems zette zich achter de bal en zette de elfmeter feilloos om (0-1). KFC leek vertrouwen te putten uit het doelpunt en was geruime tijd de meerdere van Berlaar. Het leek er ook op dat de score niet meer zou veranderen voor de rust, maar dat was buiten Maes gerekend. Hij kopte op slag van rust een vrijschop mooi binnen (1-1).
Na de koffiepauze werden de rollen omgekeerd en was het de thuisploeg die het spel naar zich toe trok. Een beetje tegen de gang van het spel kwam KFC via een vrijschop van kapitein Stijn Van Leemputte op voorsprong. De vrijschop werd door een lokale verdediger per abuis in eigen doel gekopt (1-2). Lang konden onze jongens deze voorsprong echter niet vasthouden, want amper vijf minuten na het tweede doelpunt kopte opnieuw Maes de 2-2 in doel.
De laatste 15 minuten van de wedstrijd verliepen in ware Comedy Capers-stijl. Waar in de hogere afdelingen het aantal scheidsrechters hand over hand toeneemt, lijken scheidsrechters in de lagere afdelingen alleen beslissingen te kunnen nemen. Een al dan niet zuiver doelpunt van Herenthout — de meningen van de supporters verschillen hier toch wel wat — werd afgekeurd wegens ‘vermeend’ buitenspel. De hoofdscheidsrechter ‘overrulede’ immers zijn assistent en keurde een doelpunt van Stef Van Dael af wegens buitenspel. Even later ontstond er zowaar nog meer commotie, toen opnieuw een zuiver doelpunt — deze keer van Filip Thijs — werd afgekeurd. Nu was het de assistent die de voorzet van Stijn Luyten achter de doellijn had gezien. Luyten was achteraf in een plaatselijk Balders cafeetje formeel: “De bal was niet achter de lijn!”