woensdag 1 mei 2013

Ondertussen op de tatami

De afgelopen maanden was het hier wat stilletjes rond de Herenthoutse kickboksvereniging HKV Contactsports. Tijd voor een update!

Op 13 april vond in Amstelveen het Yokoso Dutch Open plaats. Een uitgedunde delegatie van HKV kwam in actie met als eerste Fille Geerts, die voor de gelegenheid twee reeksjes meedoet. In zijn eigen leeftijdscategorie verliest hij na verlengingen in de sudden death (eerste punt wint). Een reeksje hoger weet hij wel door de eerste ronde te raken maar verliest dan weer met het kleinste verschil. Geen podium dit keer voor Fille.
Daarna mag Bono Harzé zijn kunnen tonen in het light-contact. Na twee winstpartijen in de voorronde kan hij zijn finaleplaats echter niet verzilveren. Zelfde verhaal in het semi-contact: de eerste drie partijen worden gewonnen, maar in de finale moet hij nipt de duimen leggen voor een Engelse knaap.
Als laatste doet Diego Horemans aan de bak. Bij de juniores haalt hij de tweede ronde niet maar bij de senioren wint hij drie keer op rij in het semi-contact. Jammer genoeg kan ook Diego zijn finale niet winnen en op de koop toe loopt hij een barstje op in zijn voet.
Na een lange zware dag gaat HKV met drie zilveren medailles naar huis. “Zeker niet slecht in een deelnemersveld met 800 sporters uit twintig landen!”, aldus coach Tom Harzé.

Op 23 maart vond in Aalborg de Danish Open 2013 plaats. Vijf HKV’ers namen deel.
Bono Harzé is in goede doen en wint goud in semi en light. Raf Stuyck doet een en ander vlotjes over in het semi, in het light verliest hij nipt.
Elke Stuyck plaatst zich voor de finale in het semi en haalt zilver. In het light raakt ze niet in de tweede ronde. Alina Raets neemt deel in twee reeksen light-contact. De eerste verliest ze tegen de latere reekswinnaar maar in de tweede weet ze wel het goud binnen te halen.
Diego Horemans wint goud in het full-contact. In de low-kick behaalt hij opnieuw de finale maar kan hij niet op tegen een Zweedse ervaren rot. Vermoeid door de vele kampen laat hij het afweten in het light-contact.

Op zaterdag 2 maart trok HKV naar Tongerlo voor de Belgium Open Kumite Karate. Kumite, ook bekend als ‘sparren’, is een onderdeel van Japanse vechtsporten waarin men met een partner traint of vecht.
Fille Geerts start als eerste en doet dit fantastisch. Hij wint 3 keer en plaatst zich voor de finale. En die finale is een echte triller: Fille komt 2-0 voor, maar geeft voorsprong in de laatste seconde weg, in de verlengingen word het 3-3 en in de sudden death moet hij het onderspit delven. Zilver voor Fille.
Diego Horemans en Raf Stuyck mogen in dezelfde reeks aan de bak en ze plaatsen zich beide voor de finale. In dit onderonsje wint Raf met het kleinste verschil.
Elke Stuyck en Alina Raets plaasten zich ook voor de finale, Elke weet deze te winnen, Alina niet.
Tot slot haalt Bono Harzé de halve finale. Hij kan zich echter niet doorzetten, de strijd om het brons wint hij wel. HKV gaat uiteindelijk naar huis met twee gouden, twee zilveren en een bronzen plak!

Vrijdag 22 februari vertrok een kleine HKV-delegatie richting Winterbach nabij Stuttgart om deel te nemen aan de Baden-Württembergische Meisterschaft. 800 deelnemers uit verscheidene landen namen deel.
Jenne Van Hoof mag de spits afbijten en debuteert in het light-contact. Hij vecht heel knap maar kan de scheidsen niet overtuigen en verliest tegen de latere reekswinnaar. In het semi geraakt hij ook geen ronde verder.
Daarna is het de beurt aan Fille Geerts. Hij pakt knap goud in semi-contact en doet dit nog eens over in het light, een reeksje hoger wordt hij dan ook nog knap derde.
Bono Harzé heeft zijn dagje niet en na winst in de eerste ronde staakt hij de wedstrijd wegens ziekte. Enkele uren later start hij toch nog in semi en plaatst zich voor de halve finale. Hij mist echter de drang om te winnen en geeft de wedstrijd uit handen. De strijd om brons wint hij wel. Als laatste pakt Diego Horemans nog knap dubbel goud in semi en light bij de heren.


HKV in Winterbach

Geen opmerkingen: