donderdag 2 mei 2013

Week van de Amateurkunsten

Dit weekend wordt de Week van de Amateurkunsten afgesloten. Met het gekozen thema zette de organisatie dit jaar 100% in op kunst en natuur. “Natuurtalent” verwijst naar kunst in en met respect voor de natuur: recyclagekunst, land art, collage– en assemblagekunst. Hoe de beeldende amateurkunstenverenigingen en amateurkunstenaars uit Herenthout met dit thema aan de slag zijn gegaan, kom je op zaterdag 4 en zondag 5 mei (13–18 uur) te weten in GOC Ter Voncke.

Vaste waarden OKRA Schilders, Kunstkring Toreke Fotografie, Atelier Matsijs, Kunstkring Toreke Beeldende Kunsten en Suzy Wagemans gaan de confrontatie met elkaar aan in een gratis koepeltentoonstelling. Bovendien kan je hen live aan het werk zien of een workshop volgen.
Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Herenthoutse lagere scholen. Alle leerlingen van de derde leerjaren stellen hun mooiste werkje tentoon en worden geconfronteerd met de kunstwerken van de volwassenen. De jonge leeuwen van Jeugdatelier Matsijs gaan zaterdag aan het werk van 14 tot 16 uur en nodigen alle kinderen uit mee te komen helpen aan één groot gezamenlijk kunstwerk.
Ook kunstenaar Rik Van de Wouwer neemt deel aan de tentoonstelling. In het kader van de 11x11 viering van het Herenthoutse carnaval, ontwierp hij het stoetstandbeeld dat intussen het dorpscentrum siert. Het productieproces dat hieraan voorafging, wordt tijdens de WAK rijkelijk geïllustreerd aan de hand van het originele standbeeld en andere materialen.
Na al die impressies is er de mogelijkheid om rustig na te praten bij een drankje. De opbrengst van het praatcafé gaat integraal naar de deelnemende verenigingen.

Workshops
Kunstkring Toreke Beeldende Kunsten: workshop ‘Met handen en voeten’ (enkel op zaterdag)
Jeugdatelier Matsijs: workshop megakunstwerk (zaterdag van 14 tot 16 uur)
Atelier Matsijs: demo zijdeschilderen (doorlopend)

Geen opmerkingen: