vrijdag 7 juni 2013

Amoras-strip van Charel Cambré groot succes

Amoras, het eerste album van de nieuwe reeks rond de oudere Sus en Wis, gaat als warme broodjes over de toonbank. Nooit eerder scoorde een nieuwe strip op de Belgische markt zo goed.

“Tot nu toe leverden we al 220.000 exemplaren aan onze verdelers”, zegt Ellen Van Schaik, brandmanager bij WPG Uitgevers, in De Morgen van afgelopen woensdag. “Toen we het album op 8 mei lanceerden, waren dat er maar 200.000, maar binnen de week moesten we al 20.000 strips bijleveren.”
Hoofdredacteur van Stripgids Toon Horsten ziet drie redenen voor het succes. Ten eerste zijn de personages heel bekend. Ten tweede zette de uitgeverij een uitgekiende e-campagne op poten. Ten derde voerden auteur Marc Legendre en tekenaar Charel Cambré het verhaal perfect uit. “Met hun scenario en grafische taal blijven ze bewust weg van de klassieke strip. Dat lijkt me een wijze beslissing. Op die manier heerst er geen verwarring en staat de strip duidelijk los van de rode reeks.”
Volgens Van Schaik boomt Amoras vooral omdat het een kwaliteitsstrip is. Bij WPG dromen ze dan ook al van een even succesvol buitenlands verhaal. “Maar eerst willen we het Belgische en Nederlandse publiek warm maken voor de tweede aflevering van het verhaal.” Vader en zoon Verschueren zijn er alvast klaar voor!


De schilderijen in de villa van Krimson zijn bestaande schilderijen van de hand van de auteurs. Er is het schilderij van de Herenthoutse bokser Stan Reypers ...


... en eentje van een onbekende Miss Piggy ...


Charel in de drukkerij ...

Geen opmerkingen: