vrijdag 5 juli 2013

Huirtuit Feest!

De festiviteiten naar aanleiding van de Vlaamse en de Nationale Feestdag worden dit jaar opnieuw door gemeentebestuur en Cultuurraad georganiseerd. Gezelle Gezongen en The Redheds zorgen voor de muzikale noot.

Cultuurbeleidscoördinator Stijn Schroven is heel trots om ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op zondag 7 juli in het GOC Gezelle Gezongen aan te kunnen bieden. “Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank werd Gezelle de meest muzikaal vertaalde dichter van de lage landen. Gezelle Gezongen brengt op geheel eigenzinnige en creatieve manier een hommage aan zijn leven en werk. De drie pijlers van zijn oeuvre (religie, natuur en taalspeelsheid) staan daarbij centraal en worden verweven met spitse vondsten en leuke anekdotes uit zijn leefwereld. De muziek die dit levensverhaal invult is een kruisbestuiving tussen een klassiek timbre met gekende melodieën en lichte jazzinvloeden.”
De viering van de Nationale Feestdag gaat traditioneel door op de verkeersvrij gemaakte Markt. De cafés zetten hun terrasjes buiten en aan de kiosk op het plein klikt een hele avond muziek. “Vanaf 19.30 uur speelt fanfare Sint-Pieter ten dans en na een toespraak van onze burgemeester nemen The Redheds het podium over. Deze Herenthoutse groep rond de gebroeders Raf en Tom Roothooft — we vermoeden een verband met hun groepsnaam — beloofde ons er een ferm lap op te geven én een paar gastmuzikanten mee te brengen. Wij zijn benieuwd!”

Toegang van beide evenementen is volledig gratis. Bij goed weer op zondag 7 juli wordt achteraan in de tuin van het GOC een terras ingericht. Bij slecht weer op zondag 21 juli gaat het evenement niet door.

Geen opmerkingen: