dinsdag 6 augustus 2013

Dieven aan de haal met 3,5 ton messing

De firma Roevens aan de Atealaan heeft dieven over de vloer gekregen. Ze maakten vermoedelijk 3,5 ton messing buit. De lokale politie van de zone Neteland onderzoekt de diefstal, maar van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Messing is een legering van koper en zink en is daardoor iets minder waard dan koper. Maar omdat ze een hele grote hoeveelheid hebben geroofd, hebben de dieven wel voor een aanzienlijk bedrag buitgemaakt. “Voor koper betaal je bijna 5 euro per kilo en voor messing als afvalproduct krijg je ongeveer 3 euro per kilo”, zegt zaakvoerder Gert Roevens vandaag in Het Nieuwsblad. “De waarde van de gestolen goederen loopt op tot 10.000 euro.”
De dieven sloegen wellicht zondagnacht toe. Ze forceerden eerst een poort in de omheining en drongen dan via een raampje het bedrijf binnen. De daders gingen aan de haal met koperen buizen, afgewerkte producten en koperafval. Roevens maakt machines en gereedschappen voor de diamantindustrie en is ook toeleverancier van draai- en freeswerk.
Het is de tweede keer in enkele dagen tijd dat in de regio een metaaldiefstal plaatsvindt. Enkele dagen geleden werden op het kerkhof van Herentals koperen letters gestolen. Het ging om de namen en jaartallen van overledenen die op de grafzerken zijn aangebracht. (Bronnen: Belga, Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: