woensdag 14 augustus 2013

Thé Lau vecht tegen kanker

Thé Lau — naast romanschrijver bij ons vooral bekend als zanger van de Nederlandse rockgroep The Scene — heeft keelkanker. “Eind augustus, begin september wordt de behandeling gestart”, liet zijn vrouw Marijke begin deze week weten. “Zolang het gaat, blijft hij optreden.”

Een en ander begon vorige maand met wat op een onschuldige keelontsteking leek. “Maar toen de antibiotica niet hielp, zijn we meteen in een rollercoaster terecht gekomen”, zegt de vrouw van Thé, die ook zijn manager is.
De kanker blijkt nog niet uitgezaaid en de dokters gaan voor genezing. Volgens Marijke blijft Thé niet bij de pakken zitten. “Het wordt een zware behandeling, maar hij gaat ervoor en ziet het positief tegemoet. We willen niet janken met de wolven. Het mooie leven gaat gewoon door!”
Sinds de diagnose heeft Thé Lau met The Scene ook al drie optredens afgewerkt, waaronder dat van ElementZOO in Bevel op vrijdag 2 augustus. Hét moment van die avond was ongetwijfeld de doorleefde versie van ‘Brand’. De 61-jarige zanger liet zich hierbij enkel begeleiden op piano door van Otto Cooymans. “Normaal mag ik hier niet staan”, zei hij toen te midden van zijn fans. De lyrics “Vecht door totdat het doodgaat, rust niet zolang het leeft” gingen door merg en been en kregen — doordat wij het nieuws toen net vernomen hadden — een extra dimensie ...

Geen opmerkingen: