woensdag 14 augustus 2013

Zon @ Chirokermis en -kamp

De Chirojongens en -meisjes hebben een schitterende zomer achter de rug. Afgelopen zaterdag keerden beide groepen tevreden terug van het jaarlijks bivak, dat plaatsvond tussen 31 juli en 10 augustus. De jongens kampeerden dit jaar in Dessel-Witgoor, de meisjes in Avelgem. Ook Chirokermis (12, 13 en 14 juli) bleek een absolute topper.

“Er werd een grote ton (meer dan 1.000 kg dus!) mosselen verorberd en een 60-tal vaten leeggedronken”, weet oud-leider Sander Ooms. “Op onze zaterdagse tentfuif waren er meer dan 1.100 jeugdige bezoekers.”
42 ploegen namen op vrijdag deel aan de zomerse quiz, die werd gewonnen door Primavera (136/175 ptn). De fietszoektocht kende meer succes dan vorig jaar, maar was volgens Ooms geen absolute voltreffer. “Misschien was het te warm en moeten we volgend jaar toch opnieuw teruggrijpen naar Spel Zonder Grenzen.” Het volleybaltornooi op zondag was dan weer wel een schot in de roos. “Op voorhand bom-bom-bomvolzet, een gemoedelijke sfeer en terechte winnaars!”
Chirokermis werd dit jaar afgesloten met een spetterend optreden van de covergroep Creep (***). De 200 aanwezigen maakten er een echt feestje van en zorgden samen met de jongens van de groep voor een gedroomde afsluiter van een meer dan deugddoend Chiroweekend.
Natuurlijk komt er bij zo’n organisatie heel wat kijken en zijn er heel wat helpende handen nodig. Het is haast onmogelijke om iedereen te bedanken. Sander Ooms doet een verdienstelijke poging: “Vanwege de voltallige Herenthoutse Chiro: ne superdikke merci voor de leiding, oud-leiding, oudercomité, sympathisanten, helpers die voor de vele bezoekers een geweldig weekend in elkaar boksten! Veel dank voor alle helpende handen en uiteraard ook voor alle steunende bezoekers!”

GOEDE DOEL
De zomerse editie van Chirokermis kreeg een al even zonnig vervolg op het jaarlijkse bivak. Enige smet op het kamp van de Chirojongens was het feit dat er tijdens de tweedaagse uitstap naar Eindhoven twee fietsen werden gestolen. Volgens de politie in Nederland is de kans dat de fietsen worden teruggevonden uiterst klein. Fietsen stelen is bij onze noorderburen naar verluidt een nationale sport.
Dan kwamen de meisjes met beter nieuws naar huis. Al was het voor sommige ouders wel even schrikken toen ze hun dochters opnieuw zagen. Drie leidsters en twee leden lieten op bivak immers hun kopje kortwieken voor het goede doel Geef Om Haar. Het haar wordt gebruikt om pruiken te maken voor vrouwen die aan borstkanker lijden.
De meisjes van de Kwiks moesten gedurende het kamp twintig opdrachten tot een goed einde brengen. Voor elke geslaagde opdracht ging er een stukje van het haar van de leidsters Marlien Torfs, Lise Milbou en Justien Dieltjens. Onnodig te zeggen dat de leden glansrijk slaagden! Collega-leidster Marlien Echelpoels was kapster van dienst. “Marlien reageerde nuchter, Lise pinkte een traantje weg en Justien deed ronduit hysterisch”, zegt ze in Gazet Van Antwerpen. De dapperste aller Kwiks was allicht de twaalfjarige Laura Roeymans, die wel dertig centimeter liet wegknippen. “Het groeit wel weer aan”, klonk het nuchter.

Setlist Creep >>> 1. Knights Of Cydonia // 2. She Sells Sanctuary // 3. Dani California // 4. Don’t Wanna Miss a Thing / Crying / Dude (Looks Like a Lady) // 5. Poison / Enter Sandman / I Was Made For Loving You / Final Countdown / Ode an die Freude // 6. Self Esteem / Smells Like Teen Spirit // 7. Livin’ On a Prayer // 8. Can’t Stand Losing You / De Do Do Do, De Da Da Da / So Lonely / Message in a Bottle / Roxanne / Every Little Thing She Does Is Magic // 9. Where the Streets Have No Name / New Year’s day / Vertigo / Elevation / I Will Follow / Sunday Bloody Sunday // 10. Highway to Hell / (You Gotta) Fight For Your Right (To Party / Song 2 / Jump / Thunderstruck / Seven Nation Army / Narcotic /// 11. Child In Time // 12. Basket Case

1 opmerking:

eVER zei

Wij hadden graag iets recht gezet wat betreft bovenstaand artikel. Het is spijtig dat er gezegd wordt dat de fietstocht geen absolute voltreffer was. De vorige 2 edities hadden we inderdaad de pech met het slechte weer. Dit jaar echter was de fietstocht wel een succes en namen zowel jong als oud hieraan deel. We kunnen spreken van een 200tal deelnemers die genoten hebben van de fietstocht en achteraf konden de jongsten op zaterdagnamiddag nog genieten van de randanimatie georganiseerd door de leiding op het heem. Deelnemende ouders en kinderen hebben hiervan genoten. We vinden het dan ook spijtig dat dit ( als ik het goed begrijp door een oud leider) gezegd wordt. Wij hopen dat het artikel kan aangepast worden met de juiste info.

Alvast bedankt!
Nicole Moreels
Volwassen begeleiding van Chiro meisjes Herenthout