dinsdag 3 september 2013

Met Cultuurraad Herenthout naar Aalst en Dendermonde

Cultuurraad Herenthout organiseert naar aanleiding van Open Monumentendag een busuitstap langs enkele van de interessantste openstellingen aan de democratische prijs van 5 euro. Iedereen kan deelnemen, maar wees snel want de plaatsen zijn beperkt.

Op zondag 8 september vindt alweer de 25ste editie plaats en tijdens deze jubileumeditie draait alles rond “Het beste van Open Monumentendag”. Het rijke aanbod bewijst alvast dat dat geen loze woorden zijn.
Cultuurbeleidscoördinator Stijn Schroven: “In de voormiddag houdt onze bus halt in Aalst. Daar brengen we een bezoek aan het prachtige voormalig karmelietessenklooster. Deze oase van rust in de stad wordt voor de eerste maal opengesteld. Vervolgens trekken we naar de woning van Pieter De Bruyne. Het pand van de wereldvermaarde Aalsterse meubelontwerper en interieurarchitect is een van de toppers van deze editie.”
’s Middags is er de mogelijkheid een lunchpakket te verorberen of een hapje te gaan eten. Daarna wordt de weg verder gezet in Dendermonde. “Hier bezoeken we het begijnhof, het daarin ondergebrachte Museum voor Volkskunde, en het historisch documentatiecentrum dat in het 18de eeuwse voormalige ‘krankenhuis’ van het begijnhof werd geïnstalleerd. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Vleeshuismuseum. Dit gebouw uit 1460 was een vleeshal met rederijkerskamer, maar thans een museum dat de stadsgeschiedenis schetst van de prehistorie tot ca. 1800.”

Inschrijven is verplicht en kan tot donderdag 5 september om 12 uur via 014-51 22 55 of vrije.tijd@herenthout.be. Afspraak op zondag 8 september om 8 uur aan de kerk voor het vertrek van de bus. De organisatie vraagt met gepast geld te betalen (€5 p.p.) bij het opstappen. Aankomst in Herenthout is voorzien om 18 uur.

Geen opmerkingen: