dinsdag 17 september 2013

Nieuw containerpark vandaag open

Vanaf vandaag kunnen we met ons afval terecht in het nieuwe en gemoderniseerde containerpark aan de Pauwelstraat. Afgelopen zaterdag organiseerden gemeente en uitbater IOK een open dag.

De oppervlakte van het containerpark is verdubbeld en opgedeeld in twee delen: een voor gratis afval en een ander voor te betalen afval. “Op het betalende gedeelte werden twee weegbruggen geplaatst”, zegt schepen van milieu Herman Dom (GBL) vandaag in Het Nieuwsblad. “De betaling gebeurt via de elektronische identiteitskaart, die je via je bankkaart kan opladen in het containerpark.” Op die manier wordt het containerpark enkel toegankelijk voor inwoners van Herenthout. Herenthoutenaren die geen Belgische identiteitskaart hebben, kunnen een speciale chipkaart aanvragen. Betalen met oude knipkaarten of met bonnetjes kan dus niet meer. Je kan ze op het gemeentehuis wel omruilen voor een tegoed op je identiteitskaart.
De voorbije week kreeg elk gezin een folder over het nieuwe containerpark in de bus. Hierin wordt overzichtelijk weergegeven wat nog gratis op het containerpark mag worden afgeleverd en waarvoor moet worden betaald, inclusief de prijs per kilogram.

Geen opmerkingen: