zondag 22 september 2013

Sint-Michielsprijs voor Charel Cambré

Charel Cambré en Marc Legendre hebben de prestigieuze Prix Saint-Michel of Sint-Michielsprijs voor het beste album van een Nederlandstalige auteur gewonnen. De uitreiking vond begin september plaats in de BOZAR in Brussel, naar aanleiding van het jaarlijkse Stripfestival van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Tekenaar Cambré en scenarist Legendre kregen de prijs voor hun album Amoras, het eerste verhaal uit een spin-off reeks van Suske en Wiske. Na lof van de recensenten en het publiek prees nu ook de jury van de Sint-Michiels prijzen de strip, die de op één na best verkopende was van de eerste helft van 2013.
De Sint-Michielsprijzen zijn de oudste striponderscheidingen in Europa. Brusselaar Philippe Geluck ontving de Grote Prijs Sint-Michiels voor zijn gehele oeuvre. Cambré won de prijs voor het beste Nederlandstalige album al eens eerder, in 2008 voor zijn toen pas opgestarte reeks Jump.
Cambré nam de prijs alleen in ontvangst omdat ... euh ... Legendre niet aanwezig was op de uitreiking. Uiteraard zal de winnaar van de Bronzen Adhemar wel present tekenen voor het Stripgidsfestival, van 13 tot en met 15 december in de Warande in Turnhout. (bron: stripgids.org)


V.l.n.r.: Charel Cambré, Riff Reb’s, Philippe Geluck, Oriol Hernandez Sanchez, Fabien Nury, Yann en Sergio Salma (Foto: JJ Procureur)

Geen opmerkingen: