maandag 28 oktober 2013

3 medailles voor HKV op WK kickboksen

Van zaterdag 19 oktober tot vrijdag 26 oktober vond in Heraklion (Kreta) het wereld­kampioenschap Kickboksen plaats. HKV was met vier deelnemers vertegenwoordigd in drie verschillende stijlen.

MAANDAG 21/10
Fille Geerts, de kleinste van HKV, mag de spits afbijten in de reeks -30kg semi-contact. Hij wint eerst van Wales (3-2) en later van Ierland (2-1) en plaatst zich voor de finale.
Bono Harzé wint vlotjes zijn eerste kamp van Wales (7-0). In zijn tweede kamp moet Bono een achterstand van 2 punten goedmaken. Hij slaagt hier in en wint met 7-5 van Duitsland en plaatst zich ook voor de finale. Diego Horemans moet aan de bak tegen Duitsland in light-contact maar verliest zeer nipt in de eerste ronde.

DINSDAG 22/10
Zowel Fille als Bono verliezen in het light-contact tegen Libanon. Diego probeert het in het full-contact maar is niet opgewassen tegen USA en wordt ook gewipt.

WOENSDAG 23/10
Diego mag in het semi-contact proberen de meubelen te redden en doet dit ook: hij wint na verlengingen tegen Duitsland met 10-6. Hierna verliest hij van Noord-Ierland (4-6) maar verzekert zich van brons.
Als laatste in de voorrondes is het aan Alina Raets. Zij komt uit tegen Ierland en na een zware kamp moet ze het onderspit delven en is uitgeschakeld.

DONDERDAG 24/10
Fille Geerts komt in de finale uit tegen Wales maar moet vrede nemen met zilver na 7-13 verlies. De laatste kamp van het tornooi voor HKV is die van Bono tegen Ierland in het semi-contact. Bono is in zeer goede doen en vecht autoritair. Hij geeft zijn tegenstander geen kans en haalt het goud binnen na een duidelijke 3-12 overwinning.
Opnieuw superresultaten voor HKV met een gouden, zilveren en bronzen plak! Ook de Waalse leden van het Belgisch team doen het verre van slecht: zij halen zilver in het full-, zilver in het semi- en brons in het light-contact!


Tijdens de voorbereidingen kwamen de HKV-kampers op vier tornooien aan de start. Hieronder de uitslagen ...

Open Duits kampioenschap in Soest
Fille Geerts, goud -30kg en -35kg semi, zilver light -30kg
Jenne Vanhoof, goud light -35kg en zilver semi -35kg
Bono Harzé, goud semi -55kg
Diego Horemans, goud light -67kg en zilver semi -67kg

Open Vlaams kampioenschap Wingene
Fille Geerts, zilver 10-11 jaar semi
Bono Harzé, goud -55kg semi
Alina Raets, goud -60kg light
Diego Horemans, goud -63kg semi en light

World Cup Hagen (Duitsland)
Fille Geerts, deelname semi en light -30kg
Jenne Vanhoof, brons semi -40kg
Alina Raets, zilver light -60kg
Bono Harzé, goud full-contact low kick en goud light -55kg
Diego Horemans, zilver light -60kg

Hoppeland Cup Poperingen (karate)
Fille Geerts, zilver -30kg
Jenne Vanhoof, deelname -40kg
Bono Harzé, 4e plaats -60kg
Diego Horemans, goud -60kg

Geen opmerkingen: