woensdag 30 oktober 2013

Gemeentelijk verkeersreglement

Tijdens de gemeenteraad van 14 oktober werd het gemeentelijk verkeersreglement van onze gemeente aangepast. Zo wordt de proefopstelling in Paleerstraat definitief en de bebouwde kom uitgebreid.

Zowel de Langstraat als de Merodestraat worden opgenomen in de bebouwde kom. Paleerstraat wordt een doodlopende weg. Enkel voetgangers, fietsers en bromfietsen type A kunnen nog door deze verbindingsweg tussen Uilenberg en Wiekevorstse Steenweg. In de Brannekensstraat wordt een parkeerverbod voor vrachtwagens ingevoerd. Vrachtwagens kunnen voortaan parkeren op de parking van de Bevelse Steenweg juist voorbij het Punt. Het volledig aangepaste verkeersreglement kan je hier raadplegen op www.herenthout.be bij snelle links/reglementen gemeenteraad.
Volgens schepen Maurice Helsen (CD&V) passen deze ingrepen binnen het mobiliteitsplan. Raadslid Ben Verhaegen (N-VA) was de enige die zich tijdens de stemming onthield. “De wijzigingen hebben zeker positieve elementen. Ik stel mij echter vragen bij de uitbreiding van de bebouwde kom.”

Geen opmerkingen: