zondag 22 december 2013

Luierzakken, knipkaarten en bonnetjes nog geldig tot 31 december

De grijze luierzakken kan je nog tot 31 december inleveren op het containerpark. Knipkaarten of bonnetjes kunnen nog tot 31 december worden ingeruild via het Loket Bouwen & Wonen. Het containerpark in de Pauwelstraat is met oudjaar trouwens een volledige dag geopend.

De verdeling van luierzakken wordt stopgezet. Vanaf 2014 horen luiers en incontinentie­materiaal in de restafvalcontainer. Wie hierdoor een overvolle grijze container heeft, kan vanaf volgend jaar via de Diftar-infolijn op het gratis nummer 0800-97687 een grotere container van 240 liter aanvragen. In plaats van de luierzakken komt er een sociale correctie op de Diftarfactuur voor gezinnen met kinderen tot drie jaar en voor mensen met medische redenen.
Op het vernieuwde containerpark kan je ook niet langer betalen met knipkaarten of bonnetjes. Je betaalt er met het saldo gekoppeld aan je elektronische identiteitskaart. Heb je nog knipkaarten of bonnetjes, dan kan je deze tot 31 december (tot 12.00 uur) inruilen via het Loket Bouwen & Wonen. De resterende waarde wordt toegevoegd aan het saldo gekoppeld aan je eID.

Info >>> Milieudienst op het Loket Bouwen & Wonen, T: 014-507844 of e-post

Geen opmerkingen: