vrijdag 6 december 2013

Schade sinterklaasstorm valt mee

De gevreesde sinterklaasstorm heeft ook in de Kempen links en rechts voor wat ongemakken gezorgd. Op verschillende plaatsen waaiden dakpannen weg en versperden afgeknakte bomen de rijbaan. Maar uiteindelijk viel de schade best mee ...

In Schriek was er wateroverlast en blies de wind een garage in aanbouw omver. Een gezin uit Herselt werd het zwaarste getroffen toen een oude eik op hun woning terecht kwam. In Bouwel vernielde een omgewaaide boom de platen muur rond het A-terrein KFC Bouwel, dat nu zondag tegen Oevel voetbalt.
Op de Lichtaartseweg in Herentals waaide gisteravond rond 19.20 uur een ontwortelde boom op de rijweg ter hoogte van Snepkensvijver. De chauffeur van een vrachtwagen die vanuit Lichtaart (Kasterlee) richting Herentals reed, kon de boomstam niet meer ontwijken. De oude eik kwam langs de passagierskant op de cabine en werd ingedeukt. De chauffeur kwam er met de schrik vanaf. De Lichtaartseweg werd wel een tijdlang afgesloten.
In eigen gemeente tenslotte werden in de Canadadreef en op de Nijlense en Wiekevorstse Steenweg bomen ontworteld en moest de brandweer de weg vrijmaken. Op het marktplein nam de sinterklaasstorm wraak door de kerstboom op de markt omver te blazen. Komt ervan wanneer je de kerstboom optrekt vooraleer Sinterklaas is langs geweest!

Geen opmerkingen: