donderdag 6 februari 2014

KFC Herenthout verliest derby van hekkesluiter (en moet op zoek naar nieuwe trainer)

KFC heeft niet alleen de derby tegen Noordstar met 1-0 verloren, het moet straks ook op zoek naar een nieuwe trainer. De club en trainer Wim Van Looy stoppen op het eind van dit seizoen immers de samenwerking.

Nochtans neemt KFC Herenthout, dat aantreedt zonder de geblesseerde Yannick Janssens maar met een herstelde Stijn Luyten, de wedstrijd vanaf minuut één in handen. Oké, de eerste doelpoging mag dan wel voor Noordstar zijn, vanaf dan is het al Herenthout dat de klok slaat. Maar zowel Stijn Luyten als Stef Van Dael en Sven Stesses missen of vinden keeper Davy Van Bael op hun weg. Ondertussen wordt er stevig getackeld door de Noordstarverdedigers, maar de scheids laat toe. Er wordt gerust bij een 0-0 score en een balbezit in het voordeel van Herenthout: 40/60.
De tweede helft start zoals de eerste. Herenthout blijft morsen met de kansen. Zelfs scoren vanop de penaltystip lukt niet. De bal wordt hard en laag ingetrapt door Joren Willems maar een goedkeepende Davy Van Bael kiest de juiste hoek. En wat veel supporters niet verwachten, gebeurt uiteindelijk toch. Een counteraanval met mooi samenspel van de Noordstarspelers wordt in de zeventigste minuut afgerond door een efficiënte Joren Lambaerts. 1-0 tegen de gang van het spel in.
Tijdens laatste 20 minuten komt er veel ruimte op het middenveld. Noordstar ziet kans om de score te verdubbelen, maar stuit telkens op doelman Oorts. Maar ook KFC probeert nog gelijk te komen, maar Sven Stesses trapt een vrijschop in de muur en Stijn Luyten trapt nog maar eens op doelman Van Bael. De Noordstardefensie houdt stand en KFC blijft achter met lege handen ...

OP ZOEK NAAR NIEUWE TRAINER
Net voor de wedstrijd raakte bekend dat de wegen van KFC Herenthout en trainer Wim Van Looy na dit seizoen zullen scheiden. “Deze beslissing werd genomen in onderling overleg en in zeer goede verstandhouding”, klinkt het. “KFC Herenthout wenst trainer Wim Van Looy te bedanken voor zijn tomeloze inzet en zijn schitterend werk dat hij de afgelopen twee jaren geleverd heeft en wenst hem veel sportief succes toe in de toekomst! KFC Herenthout gaat nu in de komende weken op zoek naar een geschikte kandidaat voor de opvolging van Wim.”

LVL - Ereklasse (wedstrijden van 1 februari 2014)
FC Valvecke - FC Lindau 5-0 (forfait)
SK Diamant - FC Fiat 0-4
GL Itegem - FC Diamantschijf 2-2

Geen opmerkingen: