dinsdag 18 februari 2014

Overtredingen tegen rookverbod in Herenthoutse cafés

In de nacht van zaterdag op zondag controleerden zowel inspecteurs van politiezone Neteland als inspecteurs van volksgezondheid verschillende cafés en fuiflocaties in de regio. De controles waren gericht op overtredingen tegen het rookverbod en op de wetgeving inzake geluidshinder. In totaal werden elf locaties bezocht, zes cafés en vijf fuifzalen.

Uiteindelijk bleek één op de drie gecontroleerde zaken niet in orde en dat terwijl het rookverbod intussen toch al drie jaar van kracht is. In vier van de zes cafés werden overtredingen vastgesteld op het rookverbod. Het gaat om Factory’s en den Bluez in eigen dorp en d’ Hoeve en ’t Oud Zot in Olen. De controles kwamen er volgens de politie na meerdere klachten over het feit dat het rookverbod in de geviseerde zaken met de voeten werd getreden.
Naast vier processen-verbaal tegen de uitbaters van de cafés werden er ook nog eens acht pv’s opgesteld tegen rokende klanten. “Zowel de roker zelf als de uitbater van de openbare ruimte kunnen worden beboet”, waarschuwt politiewoordvoerder Dirk Van Peer. “De boetes kunnen variëren van 150 tot 5.500 euro.” Ook op een Chirofuif in Noorderwijk werd een pv opgesteld wegens negeren van het rookverbod. De organisatie van een fuif in ’t Hof op de Grote Markt in Herentals kwam er vanaf met een waarschuwing.
Maar hiermee was het leed nog niet geleden. In Herenthout werd in een café ook een inbreuk vastgesteld op de geluidswetgeving. En in het GOC kregen de organisatoren van Lekker een pv gepresenteerd voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen.
Volgens Van Peer zullen de controles in samenwerking met de inspecteurs van volksgezondheid worden herhaald. De recidivisten onder u zijn gewaarschuwd!

Geen opmerkingen: