woensdag 19 februari 2014

KFC verliest burenduel op Bouwel

Bouwel heeft zijn revanche beet voor de 4-1 verloren heenmatch op Herenthout. In een festival van gemiste kansen won het met 2-1.

Voor het burenduel tegen Bouwel kan trainer Wim Van Looy geen beroep doen op de geschorsten Leblon en Op de Beeck. Bovendien waren er heel wat geblesseerden — waaronder Luyten, Vieira Passos, Wouters — waardoor Jari Van de Sande voor het eerst aan de aftrap komt dit seizoen.
De wedstrijd kan voor Bouwel niet beter starten want na amper twee minuten glipt Dennis Lembrechts door de buitenspelval en kan alleen op de bezoekende doelman afgaan. De Bouwelse spits lobt de bal mooi over de uitkomende Ken Oorts: 1-0. Nóg meer pech voor trainer Van Looy: in minuut 25 moet Van De Sande geblesseerd het veld verlaten, Sebastiaan Heremans mag hem vervangen.
Na enkele kleine kansen langs beide kanten, kan Da Silva in de 37e minuut alleen op doelman Oorts afgaan en de bal in doel trappen: 2-0. Herenthout reageert met een prima actie op links, waar de bal achteruit wordt gelegd en de inkomende Yannick Janssens de bal hard kan inschieten. Een attente doelman Anthonis redt echter met de voet. Het is maar uitstel, want even later zet Sven Stesses diezelfde Janssens op weg naar de 2-1. Yannick verschalkt Anthonis met een gekruist schot.
Na de koffie probeert KFC Herenthout druk te ontwikkelen en Bouwel terug te dringen op de eigen speelhelft. De thuisploeg maakt hiervan handig gebruik en kan bij momenten gevat counteren. Beide ploegen springen echter zeer kwistig om met de kansen. Zo lobt Giovanni Huysmans op het uur de bal over doelman Oorts en ... op de doellat. In minuut 66 doet Herenthout hetzelfde: een vrijschop vanop de flank wordt door Janssens Yannick op de lat gekopt. In het slotoffensief zien we nog een vrijschop van Stesses, na fout op mee opgekomen Peeters, een half metertje overgaan. En drie minuten voor tijd wordt een kopbal van Heremans vanonder de lat gehaald door een uitstekende Anthonis. Bouwel krijgt nog een reuzenkans in de slotminuut, maar verkwanselt ze opnieuw. En in blessuretijd klemt doelman Anthonis een bal vast op de lijn na een vrijschop.