zaterdag 22 maart 2014

Dames KFC kampioen!

Na een overduidelijke 0-3 overwinning vorige week tegen naaste achtervolger KV Turnhout B, kan de titel de dames van KFC Herenthout niet meer ontglippen. Volgend seizoen spelen ze dus in tweede provinciale.

Vorig jaar werd de titel op een haar na gemist, maar dit jaar is het wel prijs. En hoe! Met nog twee wedstrijden te spelen, hebben onze dames nog steeds geen wedstrijd verloren, maar één keer gelijkgespeeld en 120 doelpunten gescoord. Een dikke proficiat aan speelsters, trainers Marc Op de Beeck en Fred Mariën en hun afgevaardigde Bjorn Janssens!

Straks kunnen ook de scholieren kampioen spelen. Met nog drie wedstrijden te spelen, hebben de jongens van trainer Ronny Van de Sande een bonus van zes punten op naaste achtervolger Oelegem. Emblem en Bevel zijn ondertussen uitgeteld. Herenthout heeft wel nog twee moeilijke uitwedstrijden: Pulderbos (30 maart) en Bevel (12 april).
De jongens van de U17 zijn echter in de winning mood. Afgelopen zondag immers werd Grobbendonk met 0-10 ingeblikt. Niet slecht voor een ploeg, die door trainer Sven Bastaens op het forum van concurrent Emblem een g-ploeg werd genoemd.

De eerste ploeg is na een 3-0 zege tegen SK Berlaar de top 5 van het klassement binnengeslopen. Na een teleurstellende partij, wist onze verslaggever achteraf. Het feit dat Herenthout nog steeds geen beroep kon doen op Ward Wouters, Illian Op de Beeck en Berto Vieira Passos, kon niet als excuus gelden.
Het is wachten tot de 61ste minuut voor de de 1-0. Nadat Niels Leblon Sven Stesses kan bedienen, haalt deze van net buiten het strafschopgebied hard uit. De bal botst net voor doelman Tom Swinkels van Berlaar gevaarlijk hoog op en verdwijnt in het doel. Berlaar krijgt dan in de 63ste minuut de kans om langszij te komen, wanneer Ken Oorts ver uit zijn doel moet komen en Dieter Maes de bal toch nog kan lobben, evenwel over het doel. Wanneer de ingevallen Stijn Luyten in de 74ste minuut alleen kan doorgaan, komt de Berlaarse doelman tegemoet. Luyten trapt nog maar Swinkels blokt en de bal komt in de voeten van Filip Thijs, die van ver richting leegstaand doel trapt. De bal verdwijnt net onder de deklat tegen de touwen. Bij de aftrap verslikt een Berlaarverdediger zich in de bal en de goed jagende Stesses kan er alleen mee op de doelman afgaan, omspeelt deze en zet in dezelfde minuut als de tweede goal de 3-0 cijfers op het bord.
Na het verlies van Oevel schuift Herenthout een plaatsje op naar nummer 5 en zoals de situatie nu is, geeft deze positie recht op een plaats in de eindronde. Nog vier finales voor KFC Herenthout om hieraan te kunnen deelnemen, te beginnen morgen op Oelegem.

Geen opmerkingen: