maandag 10 maart 2014

De oorlog tegen Syrië

Op donderdag 13 maart kan je in GOC Ter Voncke de voordracht ‘De oorlog tegen Syrië’ door Daniël Maes bijwonen. De voordracht is een samenwerking tussen de bibliotheek, Landelijke Gilde en de parochie van Herenthout en start om 20 uur. Vooraf inschrijven is gewenst.

Daniël Maes, norbertijn van Postel is afkomstig van Arendonk. Hij is sinds enkele jaren verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde-eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van hem is om van het klooster een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met joden en moslims.
Ondertussen kwam er de oorlog in Syrië. Een eerder veilig en welvarend land werd plots een heksenketel waar geen enkele minderheid zich nog veilig voelt. Daniël Maes komt niet alleen vertellen over Mar Yakub maar brengt ook inzicht over de krachten die meespelen in de Syrische burgeroorlog.

Inschrijvingen >>> Loket Vrije Tijd, bibliotheek, Zwanenberg 27, 2270 Herenthout, T 014-50 10 40 of via mail.

Geen opmerkingen: