zondag 9 maart 2014

Sons Of Lioth op Graspop Metal Meeting?

Het old school metalcombo Sons of Lioth met roots in Herenthout ging na drie weken Red Bull Bedroom Jam aan de haal met de derde finaleplaats. De sympathieke metalheads verhuizen nu naar de Festival Chart en zijn al zeker van deelname aan de grote finale in de Antwerpse Trix op zondagnamiddag 11 mei, waar ze samen met de negen andere weekwinnaars zullen strijden om een plaats op Graspop Metal Meeting.

Begin deze week kregen ze in hun repetitiehok in Nijlen topfotograaf Koen Bauters en de BonanzaTV-videocrew op bezoek. Het resultaat van de shoot en de opnames vind je op redbull.com/be en op YouTube. Uiteraard gaan de jongens op zoek naar zoveel mogelijk views voor hun clip, wat hun kansen op een eindeoverwinning alleen maar kan vergroten.

RED BULL BEDROOM JAM
Red Bull Bedroom Jam werd zeven jaar geleden gelanceerd en groeide in Engeland en Australië uit tot een van de populairste online muziekwedstrijden voor jonge bands. Dit jaar wordt de wedstrijd na de editie van 2011 en 2013 voor de derde keer in België georganiseerd. 200 groepen schreven zich in.
Red Bull Bedroom Jam is een platform dat beginnende rockbands een duwtje wil geven richting rock-’n-roll-fame. De competitie loopt negen weken. Niet de jury maar de fans bepalen wie het haalt. De bands moeten het dus zelf waarmaken door zichzelf en hun video online te promoten, fans te verzamelen en zich zo een weg te banen naar de top van de Buzz Chart. Elke week wordt de groep die op het einde van de week bovenaan de Buzz chart staat, uitgeroepen als winnaar.
Aangezien de competitie negen weken loopt, levert dit negen winnaars op die elk een professionele filmcrew en topfotograaf over de vloer krijgen. De winnende bands mogen vanuit hun slaapkamer drie songs vastleggen waarvan een clip gemaakt wordt die meteen via de website de wijde wereld wordt ingestuurd.
Tegelijk heeft Red Bull Bedroom Jam ook een samenwerking met Deezer opgezet waardoor van elke weekwinnaar zes songs via de bekende muziekstreaming-platform te beluisteren zullen zijn. Eén uitverkoren groep krijgt van de Red Bull Bedroom Jam-jury, bestaande uit labelbaas en producer Guus Fluit, zanger/clipmaker Fred Di Bono, muzikant en producer Marc De Keyzer en muziekjournalist Bart Cop, een wild card, wat het totaal aantal groepen op tien brengt.
De organisatoren van Dour Festival en Graspop Metal Meeting zullen na een showcase op 11 mei in Trix, Antwerpen, uit die tienkoppige Festival Chart respectievelijk twee en drie groepen kiezen die deze zomer op de genoemde zomerfestivals hun debuut zullen maken.


Foto: Koen Bauters voor Red Bull

Geen opmerkingen: